h

SP: coalitieakkoord vaag. Dreiging sociale kaalslag.

11 juni 2014

SP: coalitieakkoord vaag. Dreiging sociale kaalslag.

SP-fractievoorzitter Patrick Ott vindt het coalitieakkoord veel vragen oproepen. En vooral de vraag op: hoe houden we Doesburg sociaal ?  Niet door op het schoolzwemmen te bezuinigen en de bezuinigingen op de zorg volledig door te voeren, en de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering ter discussie te stellen.

Ott is verbaasd dat het akkoord zo vaag is na drie maanden onderhandelen. “Woorden als ‘kwaliteitsslag’ en zorg op maat’, zijn natuurlijk prachtig. Maar de vrees blijft dat het ‘kaalslag’ en ‘onder de maat’ wordt. De coalitie wil de landelijke bezuiniging op de zorg volledig doorvoeren.

De huishoudelijke zorg van de thuiszorg is niet in veilige handen bij deze coalitie.

Het uitgangspunt zou niet moeten zijn hoeveel moet er bezuinigd worden op de zorg, maar hoe we de zorg bieden die nodig is. Natuurlijk moet het financiële plaatje wel kloppen, dus als dan blijkt dat er meer geld nodig is, moet er op andere zaken worden bezuinigd. Keuzes die de coalitie duidelijk niet maakt.”

Opmerkelijk is het verzoek van de kersverse coalitie om ‘ruimte’ en ‘rust’. Ott: “Ruimte voor goede maatschappelijke en politieke discussie is, ja graag! ’Maar als er niet sociale maatregelen worden genomen, zoals de bezuinigingen op het schoolzwemmen of versobering van de zorg zal dat terecht leiden tot maatschappelijke onrust.’

 

U bent hier