h

Veilige doorgang voor bewoners Maartenshof

27 juli 2014

Veilige doorgang voor bewoners Maartenshof

Er komt een oplossing voor de afgesloten route voor bewoners van Maartenshof naar het centrum en de dagbesteding. De SP had hierover aan de bel getrokken na aanleiding van klachten hierover bij de Hulpdienst van SP.

Bij het Arsenaal waren hekken geplaatst waardoor het pad dat bewoners normaal gesproken namen om binnendoor bij de winkels te komen afgesloten was. Nu moeten zij verder lopen, wat voor de bewoners, vaak slecht ter been, op zich al een probleem is. Nu is dat pad, wat zij nu moeten nemen, erg ongelijk en voor mindervaliden gevaarlijk. SP-er Patrick Ott: ‘Er was vooral ook onrust dat omdat het onduidelijk was of de doorgang permanent gesloten zou worden.”

De SP heeft daarom de wethouder om opheldering gevraagd en het bleek dat de doorgang inderdaad dicht blijft. De ruimte is op verzoek van de eigenaren van het Arsenaal aan hen verhuurd. Het was het college niet bekend dat de bewoners van Maartenshof veelvuldig van het voetpad gebruik maakten. Nu dat duidelijk is en dat de alternatieve route onveilig is. Gaat de gemeente een oplossing te zoeken. Hierdoor kunnen de bewoners binnenkort obstakel vrij de winkels door het park via de Kloostertuin weer bereiken.

 

U bent hier