h

Schoolzwemmen afschaffen? Dan ga je nat!

25 oktober 2014

Schoolzwemmen afschaffen? Dan ga je nat!

Zaterdagmorgen van elf tot één verzamelde SP Doesburg handtekeningen in het centrum van onze waterrijke stad om een steekproef te houden hoe de gedachten in Doesburg zijn over schoolzwemmen. Dat werd snel duidelijk want de mensen wilden maar al te graag tekenen en kwamen vaak zelf op ons af.

Om de actie een duidelijk beeld te geven doken verschillende SP'ers om beurten in een kinderbadje om duidelijk te maken dat wanneer deze plannen doorgaan het enige zwemvertier voor kinderen straks een pierenbadje is. Niet alleen levert niet kunnen zwemmen veel gevaar op in Doesburg, maar hoe belangrijk is het al van oudsher niet in Nederland-waterland dat iedereen zich kan redden in het water. Ook willen we de kinderen het plezier toch niet ontnemen om met vriendjes een heerlijke dag aan en in het water door te brengen?

Deze prikactie heeft al bijna 250 handtekeningen opgehaald, tijd voor het college om zich achter de oren te krabbelen en eens na te gaan wat Doesburgers nu echt willen. Dat ouders zich niet bezorgd hoeven te maken dat hun kind kopje onder gaat met alle gevolgen van dien.

U bent hier