h

SP: Gemeente Doesburg geeft geld verkeerd uit

8 oktober 2014

SP: Gemeente Doesburg geeft geld verkeerd uit

De SP Doesburg is geschrokken van de berichten over de financiën van de gemeente. Patrick Ott: “Het geld dat er is wordt aan de verkeerde dingen uit geven. Bezuinigen op schoolzwemmen en het jongerenwerk, lekker makkelijk en niet sociaal. Waarom wordt er niet in het eigen uitgaven van de gemeente en de prestige projecten gesneden?”

In plaats van verder te werken aan de noodzakelijke structurele financiële buffer presenteert het college van Doesburg nu tekorten. Patrick Ott: “Er gaapt nu een gat van 477.000 euro, en wij zijn dit zo niet gewend.”  De SP heeft de afgelopen jaren laten zien dat het in samenwerking andere partijen een goed sociaal beleid kan voeren, ook in slechte tijden.

Ott: “Het afschaffen van schoolzwemmen is uiteraard volstrekt onacceptabel, het is ondoordacht en er is een onjuist inschatting gemaakt van de bezuiniging. Bovendien is het onnodig als er ander keuzes worden gemaakt. In alle gemeenten wordt op dit moment fors gesneden in de ambtelijke organisatie. Ook Doesburg  zal moeten snijden,  besparen op gemeentelijke gebouwen en de budgetten voor openbare werken moeten soberder.”

Verder pleit de SP er voor om alle prestige projecten te cancelen. Van de investering in de hoge linie ontgaat de noodzaak en het verplaatsen van de werf naar Den Helder vormt een financieel risico.  Ott: “De stadswerf functioneert prima, niet doen dus.”

In de begroting staat ook vermeld dat dat er 84.000 beschikbaar is voor het verder professionaliseren van de communicatie.  Ott: “Als het college deze keuzes wil uitleggen dan is geen enkel budget toereikend. Ga gewoon de straat op luister naar de mensen en ga in gesprek met de Doesburgers. En maak de keuzes die de Doesburger wil.”

 

U bent hier