h

informatie bijeenkomst in Doesburg over Huishoudelijke Zorg en keukentafelgesprekken

10 april 2015

informatie bijeenkomst in Doesburg over Huishoudelijke Zorg en keukentafelgesprekken

Gemeente Doesburg maakt vanaf 1 juli 2015 van de huishoudelijke verzorging een algemene voorziening. De thuiszorg zoals deze was wordt afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt er een algemene voorziening waar iedereen dan vervolgens zorg kan inkopen.

Daarmee wordt de thuiszorg gedegradeerd tot een commercieel werkster-bureau. Het is nog onduidelijk of mensen hun hulp behouden en hoe hoog de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp of hulpmiddelen, bv. scootmobiel of traplift, zal zijn. De vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten voor hun hoge ziektekosten die zij voorheen van het CAK kregen gaat nu ook naar de gemeente. Dit dreigt in een grote algemene pot te verdwijnen, zonder dat de mensen er iets van terug zullen zien. Dit alles zorgt voor veel onrust en angst.

Daarom organiseren FNV en SP samen met jurist Kevin Wevers een bijeenkomst over de thuiszorg in Doesburg. Deze bijeenkomst zal op 21 april gehouden worden in Speeltuin De Kindervreugd aan de Marijkelaan 1 in Doesburg. U kunt vanaf 18.00 al binnen lopen en om 18.30 begint de avond.

Voor meer informatie: Desiree Egberts - FNV degberts@abvakabo.nl (0621849223)

 

U bent hier