h

Stop onzekerheid over thuiszorg

23 april 2015

Stop onzekerheid over thuiszorg

De SP-fractie wil dat gemeente Doesburg eindelijk eens duidelijkheid geeft de over de toekomst van de huishoudelijke hulp van de thuiszorg. SP-fractievoorzitter Patrick Ott: “Mensen die hier op aangewezen zijn hebben nu lang genoeg in onzekerheid gezeten.”

Tijdens een openbare avond concludeert Jurist Wevers dat de gemeente Doesburg te vaag blijft over de toekomst van de huishoudelijke hulp. Op hun vragen krijgen mensen alleen te horen dat ze rustig moeten afwachten. Maar het is vijf voor twaalf en de gemeente laat niets horen over de geplande keukentafel gesprekken.

De jurist adviseert daarom sterk aan dat alle mensen waarvan de indicatie op 30 juni afloopt zij direct een nieuwe aanvraag dienen in te sturen. Zijn advies: “Doe dit schriftelijk en vraag om een ontvangstbevestiging. De termijn is namelijk zes weken voor de oude indicatie afloopt. Ga niet wachten op beloofde keukentafelgesprekken want dan is het te laat en zult u zonder zorg komen te zitten. Wanneer de nieuwe beschikking slecht voor u uitvalt duurt het een half jaar voordat deze in werking mag treden. In die tijd heeft u de mogelijkheid om bezwaar te maken.”

De SP afdeling Doesburg biedt hulp indien u dat nodig heeft (doesburg@sp.nl)
De jurist adviseert ook om de keukentafelgesprekken niet alleen te doen. Wevers: “Zorg dat er altijd iemand bij is.”

U bent hier