h

SP actie Mag het licht aan? heeft het kwartje doen vallen

11 mei 2015

SP actie Mag het licht aan? heeft het kwartje doen vallen

Foto: Jelle Berends / SP Doesburg

Al geruime tijd dringt de SP aan bij het College om eindelijk eens wat te gaan doen aan de falende buitenverlichting in Doesburg. Het viel allemaal wel mee, werd er gemeld. Maar nu blijkt toch dat er de laatste jaren structureel te weinig in de verlichting is geïnvesteerd.

Steeds weer zijn er lichtmasten stuk, helemaal uit en dat is naar, maar soms knipperend wat bijzonder vervelend is vooral als zo'n mast direct je huiskamer in schijnt. Nog erger wordt het wanneer er complete wijken in het donker komen te liggen. Dan kan het gevaarlijk worden voor de wandelaar die obstakels niet meer ziet. Om over de verkeersveiligheid en criminaliteit maar te zwijgen. Daarom drong de SP steeds aan op maatregelen maar tot nu toe werden de problemen luchtig weg gezwaaid.

Dat er wel degelijk een probleem is komt nu boven tafel. In vergelijking tot andere gemeenten  heeft Doesburg beduidend minder besteed aan de lichtmasten. Nu ligt er dus een plan maar één en ander is wel het gevolg van verkeerd of te laag begroten. De SP hoopt dat dit geld dan ook niet uit de al zo beproefde algemene middelen hoeft te komen.

U bent hier