h

SP Doesburg vecht door voor schoolzwemmen

9 mei 2015

SP Doesburg vecht door voor schoolzwemmen

Foto: Jelle Berends / SP Doesburg

De SP is van mening dat er “geen nieuwe bomen opgetuigd” moeten worden en men niet “de hand op hoeft te houden” zodat kinderen zich kunnen redden in het water. Kinderen in waterland Nederland dienen traditiegetrouw samen met hun schoolmaatjes watervrij gemaakt te worden door schoolzwemmen.

Op 9 mei hield de SP wederom een handtekeningen actie in het centrum. Met groot succes want binnen twee uur waren de kaarten op. Mensen kwamen op de actie af met de vraag of ze mochten tekenen. Politieke partijen waren ook gevraagd om kleur te bekennen maar deze gaven weinig respons. Alleen de heer van Immerzeel, van Groen Links, kwam langs, een gebaar dat wij zeer kunnen waarderen.

De SP heeft in Doesburg op waterrijke plekken borden geplaatst om mensen op het potentieel gevaar te wijzen. Een veelgehoord argument van de politieke tegenstanders van schoolzwemmen is dat schoolzwemmen een schijnveiligheid geeft en niet meer is als een natte gymles. De SP wil benadrukken dat het hier niet persé om het papiertje gaat maar om de redzaamheid van kinderen in het water. Dat zij niet in paniek zullen raken als ze per ongeluk van de rand van de vijver glijden.

Wij roepen het College op om nu eindelijk eens naar hun burgers te gaan luisteren. Geef de Doesburgse kinderen het schoolzwemmen terug, ouders willen hun kinderen met een gerust hart in de buurt van het water kunnen laten spelen. Dat is het geluid wat de burgers aan hun bestuurders laten horen en naar hen dient geluisterd te worden.

Foto: Jelle Berends / SP Doesburg

U bent hier