h

Er is genoeg voor iedereen

5 juli 2015

Er is genoeg voor iedereen

Foto: SP / www.sp.nl

Landelijk is de de SP de actie: Er is genoeg voor iedereen gestart. Wij zijn van mening dat de welvaart niet eerlijk, niet sociaal, verdeeld is. Een heleboel mensen hebben te weinig om van te leven, en daar in tegen zijn er die meer hebben dan ze uit kunnen geven.

Natuurlijk deed SP Doesburg ook mee aan de actie en zo gingen we met onze kraskaarten het centrum in. Op die kaarten werden drie vragen gesteld over de welvaart verdeling in Nederland. Het ongeloof was groot bij de mensen nadat ze zich realiseerden hoe absurd de verdeling in Nederland is, men schrok ervan.

Er waren maar zes mensen in Doesburg die alle drie de vragen goed hadden. Deze dingen natuurlijk landelijk mee naar een prijsje, maar SP Doesburg vond dat zij hier ook een aardigheidje verdienden.

Daarom hebben wij deze mensen bezocht en hen een waardebon overhandigd van Hendricks IJssalon, altijd heerlijk een ijsje bij deze temperaturen. Of een bon van Chocolaterie Alberdeco, die heerlijke chocolade is natuurlijk niet te versmaden.

De vraag kwam wel, “Waarom doen jullie dan deze actie, met wat dit kost kun je toch ook mensen helpen?” Ons antwoord was, “Natuurlijk kunnen we dit geld direct over maken naar bijvoorbeeld de Voedselbank. Maar wij willen de mensen bewust zijn van wat er gebeurd in Nederland, dat er iets dient te veranderen.” Dat dit nodig was blijkt wel uit de uitslagen van deze korte vragenlijst.

De moraal van het verhaal is natuurlijk dat er genoeg voor iedereen is, ook hier in Doesburg. Daarom zullen wij ons ook blijven inzetten voor mensen die het nodig hebben. Het College van Doesburg roepen wij daarom op om volop in te zetten op armoedebeleid en de mensen niet in de kou te laten staan.

 

U bent hier