h

Site Doesburg helpt is een schijnvertoning

17 juli 2015

Site Doesburg helpt is een schijnvertoning

De website die vol trots door de gemeente Doesburg is gepresenteerd voor burgers om hulp te zoeken is niets anders dan een lijst met links en betuttelende adviezen. Verder kost deze site ook heel veel geld, geld dat ingezet had moeten worden voor armoedebeleid.

In navolging van andere gemeenten heeft gemeente Doesburg ook een professionele site laten ontwikkelen om mensen die hulp nodig hebben de weg te wijzen. Dat lijkt een prijzenswaardig initiatief, ware het niet dat er alleen maar sprake is van links van instanties die eenvoudig te vinden zijn op internet. Of op te vragen bij het Publieksbureau op het gemeentehuis.

SP-er Marion Berends noemt de adviezen die op de site gegeven worden betuttelend en denigrerend. “Wanneer je een laag inkomen hebt kan je erover denken een betere baan te zoeken, een goedkopere woning of ziektekostenverzekering. Banen liggen nog steeds niet voor het oprapen, voor sociale huurwoningen is een lange wachtlijst en een goedkopere zorgverzekering? Met het jaarlijks stijgend eigen risico stijgen die kosten de pan uit. Bovendien ben je er niet met een eenvoudige basisverzekering. Je hoeft maar iets te mankeren en je hebt dure aanvullende verzekeringen nodig.”

De gemeente vraagt aan Doesburgse zorgaanbieders om te komen met vernieuwde ideeen. En zelf volgt de gemeente blindelings het verkeerde voorbeeld van andere gemeenten. Stop het optuigen, een site met enkel links en voor de hand liggende tips die éénieder zich zelf kan bedenken is zonde van de middelen.

 

U bent hier