h

FNV manifestatie Red de Zorg

31 augustus 2015

FNV manifestatie Red de Zorg

Foto: Jelle Berends

Zorg Voor Elkaar en de SP Doesburg roept mensen op om deel te nemen aan de manifestatie Red de Zorg van de FNV op 12 september. De FNV zorgt voor gratis vervoer. Opgeven voor vertrek uit Doesburg kan ook via doesburg@sp.nl of zorgvoorelkaardoesburg@gmail.com.

Het kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Verzorgingshuizen moeten sluiten, thuiszorgmedewerkers worden ontslagen en voor verpleeghuizen en zorg voor psychiatrische en gehandicapte cliënten is steeds minder geld.De bezuinigingen op de zorg moeten van tafel.

Op 19 juni nam staatssecretaris van Rijn de Volkspetitie Red de Zorg in ontvangst. De Volkspetitie is op 1 mei gestart en in 6 weken door meer dan 700.000 Nederlanders ondertekend. Met de Volkspetitie roepen de ondertekenaars de verantwoordelijk staatssecretaris op om nog voor Prinsjesdag in te grijpen en de bezuinigingen te stoppen.

Op zaterdag 5 september staat de SP met actiecomité Zorg Voor Elkaar Doesburg en FNV Zorg in het centrum van Doesburg. Kom zaterdag 5 september alvast naar het centrum in Doesburg waar we u uitgebreider kunnen vertellen over het hoe en waarom van de manifestatie.

 

U bent hier