h

SP: nog steeds veel klachten over straatverlichting

28 augustus 2015

SP: nog steeds veel klachten over straatverlichting

Er komen momenteel veel klachten binnen op het meldpunt  ‘mag het licht aan` van de SP Doesburg. De SP blijft bij de gemeente daarom aandringen op oplossingen. Het meldpunt werd in begin 2014 geopend door de SP omdat er in Doesburg regelmatig problemen zijn met de straatverlichting. Klachten bij de gemeente werden afgeschoven op Liander.

Inmiddels heeft de gemeenteraad een plan aangenomen om de straatverlichting te gaan vernieuwen. Opmerkelijk is, dat hoewel de gemeente steeds aangaf dat zij deden wat zij konden, toch bleek dat er de laatste jaren structureel te weinig in de verlichting is geïnvesteerd. Helaas wordt pas eind 2016, dus over bijna anderhalf jaar, gestart met de werkzaamheden. Dit terwijl de problemen nog lang niet over zijn.

De Ooij ligt bijvoorbeeld regelmatig nachtenlang in het donker. Een melder: “Ik vind het doodeng om nu de hond uit te laten. Ik zie gewoon niet waar ik loop.” Ook komen vanuit de Beinum veel klachten over haperende straatverlichting of juist dat verlichting dagenlang blijft branden. Bij al deze klachten constateert de SP dat de reactie van de gemeente te kort schiet.

De SP wil dat de gemeente de klachten en vragen van de mensen serieus neemt en met oplossingen komt. Zo lang dat niet zo is blijft het meldpunt  ‘mag het licht aan’ maghetlichtaan@gmail.com open.

 

U bent hier