h

Fractieassistenten: zorg voor elkaar niet voor jezelf

9 oktober 2015

Fractieassistenten: zorg voor elkaar niet voor jezelf

Enigszins verrast was de SP toen de stadpartij weer kwam met het verzoek om fractie assistenten een vergoeding te geven. Dit was al enkele keren behandeld maar nu heeft zei een meerderheid in de gemeenteraad gevonden.

De SP Doesburg zou niet weten waarom er een vergoeding voor fractie assistenten moet komen. Fractie assistent zijn is een erg leuke en belangrijke taak die vele uitvoeren naast hun baan. Hiermee dien je de publieke zaak en dit wordt betaald uit publieke middelen, daar moeten we zuinig mee omgaan.

Maar het belangrijkste vind de SP dat het niet verdedigbaar is tegenover alle andere vrijwilligers. Van de mantelzorger, de vrijwilliger bij de lokale voetbalclub, de korfbal vereniging of het bejaardencentrum wordt verwacht dat zij hun bijdrage voor niets leveren.

De SP weiger dan ook principieel om één cent aan te nemen, Laat de gemeenteraad dit geld niet naar zichzelf schuiven om er zelf beter van te worden. Gebruik dit geld liever om de vrijwilligers te ondersteunen. Zorg voor elkaar, niet voor jezelf.

U bent hier