h

Onzalig plan hulp bij het huishouden van tafel

23 oktober 2015

Onzalig plan hulp bij het huishouden van tafel

Foto: SP

De SP is verheugd dat het plan van de gemeente Doesburg om ondersteuning in het huishouden tegen betaling beschikbaar te stellen voor alle inwoners niet door gaat. Patrick Ott: "Wij vinden dat inwoners die de zorg nodig die krijgen, ongeacht het geld wat men heeft. Het is nog erg vaag of dat nu zo blijft, daarom  gaat de SP de wethouder bevragen of hij dit kan toezeggen.¨

De gemeente meldt als reden dat het momenteel te gecompliceerd is vanuit juridisch en organisatorisch oogpunt. De gemeente Doesburg is geschrokken van de succesvolle rechtszaken die worden gevoerd in omliggende gemeenten door SP jurist Kevin Wevers en de acties die gevoerd worden door de SP samen met de FNV.

Per 1 januari aanstaande de huishoudelijke ondersteuning ‘zodat men een opgeruimde en functionele huiskamer, slaapvertrek, keuken en douche/toilet heeft’, aldus de gemeente. Het is de bedoeling van de gemeente dat dit wordt verzorgd wordt door de huidige aanbieders tegen dezelfde tarieven als voorheen. Maar onduidelijk nog steeds wat dat dan inhoud, wie daar dan voor in aanmerking komt en op basis van welke criteria.

 

U bent hier