h

SP Doesburg standpunt over het vluchtelingen vraagstuk

8 oktober 2015

SP Doesburg standpunt over het vluchtelingen vraagstuk

 

Vluchtelingen welkom!
en pas beleid aan op nieuwe realiteit

De SP is allereerst van mening dat alle mogelijke hulp geboden moeten worden aan mensen die door oorlog en ander geweld gedwongen zijn alles achter zich te laten om een onzekere toekomst tegemoet te gaan. De angst voor een zekere dood wordt vervangen door de twijfel over mogelijk overleven.

Daarom is de SP van mening dat hierop maar één uitgangspunt mag zijn, vluchtelingen zijn welkom!. Vervolgens is het aan COA, IND, DT&V, veiligheidsregio en vreemdelingenpolitie wel toevertrouwd om alles in goede banen te leiden.
Met de gehele raad van Doesburg is er een motie aangenomen om het college te laten kijken naar zoveel mogelijk tijdelijke opvang.

SP voorman Patrick Ott: "Er is helaas in de samenleving veel weerstand tegen de komst van vluchtelingen opvang, wat ook te wijten is aan de giftige, op sensatiebeluste media. Daarom het advies van de SP voor iedereen die nu stellig “NEE” zegt, zich eens goed te verplaatsen in de vluchtelingen en eens te gaan kijken bij een opvang, bijvoorbeeld bij de Kruisberg te Doetinchem.

"En de politiek? die moet het beleid aanpassen op een nieuwe realiteit.
Geen verkoop meer van sociale huurwoningen en daarnaast nieuwe goedkope huurwoningen realiseren want daar is nu al vraag naar.
En ook de voorzieningen op peil brengen en houden. Het sluiten van de school horizon ooi is bijvoorbeeld niet meer actueel. Door de instroom van leerplichtige asielzoekers is de reden van sluiten, de krimp van leerlingen, teniet gedaan.
Het zorgen voor echte werkgelegenheid zal in het beleid het speerpunt moeten zijn want anders komt er een te grote druk op ons budget voor uitkeringsgerechtigden, die nu al behoorlijk onder druk staat".

Daarom roept de SP de gemeente op om zo snel mogelijk te melden wat de ideeën zijn van het college gezien de commotie van het vorige persbericht en het gevoel onder de inwoners. Wij zijn ervan overtuigd dat met aanpassingen in beleid en met de juiste communicatie naar de burgers toe Doesburg met volle instemming van de burgers haar steentje kan bijdragen aan het opvangen van mensen op de vlucht.

U bent hier