h

Plan hulp bij het huishouden zwaar onder de maat

20 november 2015

Plan hulp bij het huishouden zwaar onder de maat

Per 1 januari aanstaande wordt volgens de gemeente Doesburg de huishoudelijke ondersteuning maatwerk ‘zodat men een opgeruimde en functionele huiskamer, slaapvertrek, keuken en douche/toilet heeft’ .

Het nieuwe beleid levert volgens de SP niet het beloofde maatwerk. Het  is namelijk  alleen op medische advies  mogelijk  om slechts een half uur per week extra toe te kennen.

Patrick Ott fractievoorzitter SP: "Hoezo maatwerk, als maximaal een half uur extra wordt gegeven? Dat is echt niets. Als iemand incontinent is of COPD heeft, heb je veel meer extra hulp nodig dan een zielig half uurtje. Dat is geen maatwerk, maar dus gewoon zwaar onder de maat ".

Bovendien geven zorgaanbieders aan dat er gedwongen ontslagen gaan vallen door de daling in uren. De zorgmedewerkers voelen zich bedrogen omdat wethouder Bollen voorheen zijn woord had gegeven dat er geen ontslagenen zouden vallen.

Eerste reactie jurist Kevin Wevers was: ‘ai, dit gaat echt niet goed’

De SP gaat de gang van zaken nauwlettend in de gaten houden en zal tijdig in samenwerking met de FNV en jurist Kevin Wevers nieuwe infodagen organiseren. Zodat mensen kunnen worden bijgestaan in bezwaarprocedures.

U bent hier