h

Gemeente Doesburg laat kwetsbare in de kou staan

16 december 2015

Gemeente Doesburg laat kwetsbare in de kou staan

De gemeente Doesburg dwingt een groep van haar meest kwetsbare inwoners, de chronisch zieken en gehandicapten een nog duurdere zorgverzekering af te sluiten, in plaats van hen tegemoet te komen in de hoge zorgkosten.

De landelijke regeling waarin chronisch zieken en gehandicapten een tegemoetkoming voor de hoge zorgkosten konden krijgen is afgeschaft en overgeheveld naar de gemeenten. Het geld dat de gemeente Doesburg hiervoor gekregen heeft, gebruikt ze echter niet voor dit doel. Het geld wordt gebruikt voor de voor de collectieve zorgverzekering via de gemeente. En die verzekering van Menzis is relatief duur voor wat ze te bieden heeft.

Getroffene Jelle Berends reageert: “Je betaalt tientjes meer premie per maand meer dan bij andere aanvullende verzekeringen. Maar het is me volstrekt onduidelijk hoe ik dan hiermee gecompenseerd wordt voor mijn hoge ziektekosten? Kijk sommige gemeenten vergoeden de mensen nog het eigen risico, maar ook dat doet gemeente Doesburg niet,” vertelt Berends. “Chronisch zieken en gehandicapten hebben de laatste jaren al heel veel in moeten leveren. En gemeente Doesburg doet daar nog een schepje extra boven op. ”

SP Doesburg vraagt de gemeente om te kiezen voor een regeling waarbij mensen daadwerkelijk tegemoet worden gekomen in hun ziektekosten. Laat mensen zelf kiezen voor een verzekering en compenseer dan het eigen risico.

U bent hier