h

SP in regio ontstemd over bestuurscrisis Presikhaaf

2 maart 2016

SP in regio ontstemd over bestuurscrisis Presikhaaf

SP-afdelingen in de regio zijn ontstemd nadat zij kennis hebben genomen van de recente publicaties rondom Presikhaaf en hebben daar veel vragen bij te stellen.

Enkele dagen geleden bracht Guido van den Boorn, de onlangs ontslagen interim-directeur van Presikhaaf, een feitenrelaas naar buiten over wat er sinds zijn aantreden is gebeurd binnen het Algemeen en Dagelijks Bestuur van Presikhaaf. Uit dit feitenrelaas komt een beeld naar voren van veel onrust en geruzie binnen het bestuur.  Tevens wordt de suggestie gewekt dat de hele onderbouwing van het zogenaamde Berenschot-rapport niet lijkt te kloppen. Dit is het rapport op basis waarvan alle betrokken gemeenteraden vorig jaar hebben besloten tot afbouwen van de sociale werkvoorziening.

Verschillende SP fracties stellen kritische vragen over deze ontwikkeling aan de betrokken wethouders.

“Er moet nu duidelijkheid komen over hoe het verder gaat. Het gaat hier om een kwetsbare doelgroep. Het belang van de werknemers moet altijd bovenaan staan. Zij hebben recht op een goede werkplek, met goede begeleiding. Dat kan alleen op het moment dat het bestuur van Presikhaaf Bedrijven goed functioneert. Wij gaan er vanuit dat alle betrokken wethouders hun verantwoordelijkheid nemen en zich in blijven zetten voor het belang van deze werknemers en een einde maken aan de mogelijke onrust.” Aldus Tamara Koppelaar, afdelingsvoorzitter en raadslid SP Rheden.

 

U bent hier