h

Nieuw beleid voor chronisch zieken en gehandicapten

15 april 2016

Nieuw beleid voor chronisch zieken en gehandicapten

Nadat de SP Doesburg na schriftelijke vragen duidelijk werd dat de gemeente chronisch zieken en gehandicapten in de kou liet staan moest er wat gebeuren. Bestuurslid Jelle Berends besloot op persoonlijke titel aan de bel te trekken.

Jelle Berends heeft voor het gemeentehuis gestaan, brieven en mails gestuurd en ook tijdens de commissie vergadering van februari ingesproken om zijn dringende oproep toe te lichten. Gelukkig heeft het gewerkt want al snel kwam de toezegging dat het beleid aangepast zou worden. Het beleid is in de commissie van april gepresenteerd en wederom heeft Jelle Berends daar ingesproken. Nu om zijn waardering voor het werk van de wethouder en de beleidsmedewerkers uit te spreken.

“Kijk, dat het niet meer de vergoedingen zijn zoals we die voor de bezuinigingen kenden, begrijp ik helemaal,” vertelt Jelle Berends. “Maar het was meer dan nodig dat de mensen met een laag inkomen tegemoet worden gekomen. Ik wilde voor deze kwetsbare groep opstaan en ik ben blij met de resultaten. Sinds afgelopen maart ben ik voorzitter van de Gehandicaptenraad Doesburg en de mensen kwamen steeds meer naar mij toe. Ik wilde antwoorden voor hen hebben. Al met al vindt ik het een mooi resultaat.”

De belangrijkste aanpassing is dat mensen met een inkomen tot 130% van het minimum inkomen hebben het Eigen Risico van de zorgverzekering volledig terug kunnen vragen als zij collectief via de gemeente verzekerd zijn. Hebben zij een andere zorgverzekering kunnen zij tot 300 euro terug vragen. Ook is er een mogelijkheid om bij WMO een aanvraag te doen voor vergoeding van hulpmiddelen tot een bedrag van 70 euro.

 

U bent hier