h

Handen af van de Linies!

29 mei 2016

Handen af van de Linies!

Een nieuwe stichting, ingesteld door het college van Doesburg, wil op de Linies een uitkijktoren en kunst plaatsen waar de wereld op afkomt. De SP Doesburg is van mening dat dit zal leiden tot verval van de natuur.

Nu kunnen natuurliefhebbers onder begeleiding van een ervaren gids wandelingen maken over de Linies. Hierdoor zal het niet gebeuren dat er planten vernield, dieren verjaagd worden en rommel in de natuur terecht komt.

De SP is ook van mening dat de Linies een historisch monument vormen en dat moet je koesteren en behoeden. SP bestuurslid Margriet Ton zegt hierover; “Een 400 jarige vestingwerk verzorg je en laat je in zijn waarde. Opleuken met kunst doet afbraak aan de oorsprong.”  
De ambitie van de in de het leven geroepen stichting, dat heel de wereld hier naar toe moet willen, lijkt de SP overtrokken. Natuurlijk is toerisme goed voor Doesburg, maar de hele wereld kunnen wij echt niet herbergen. 

De SP Doesburg gaat het College bij zinnen brengen opdat de Linies voor de volgende generaties natuurliefhebbers behouden blijft.

U bent hier