h

SP wil meer duidelijkheid bij de Structuurvisie

29 mei 2016

SP wil meer duidelijkheid bij de Structuurvisie

Om meer duidelijkheid te krijgen bij de Ruimtelijke Structuurvisie 2030, waar nog veel van de plannen abstract blijven, heeft de SP bij de raadsvergadering van 26 mei een aantal moties ingediend.

In de ruimtelijke structuurvisie worden een tiental plannen gepresenteerd waaraan tot 2030 wordt gewerkt. Er ligt nog heel veel open, details worden in de loop der jaren verder uitgewerkt. Daarom lanceerde de SP een aantal moties om wat meer helderheid te krijgen over de kaders. Tevens waren het zaken als streven naar natuurbehoud en de fiets centraal stellen in Doesburg, ook in het door het College gepresenteerde coalitie akkoord “Stroomopwaarts.”

“Het is natuurlijk niet zo dat wij deze zaken pas tijdens de raadsvergadering in het coalitie akkoord vonden, zoals gesuggereerd werd,” vertelt fractie voorzitter Patrick Ott. “Het enige wat wij wilden is kader gevende moties indienen om meer duidelijkheid te geven aan Doesburgers die met vragen naar ons toe komen. Juist omdat dit zaken uit het coalitie akkoord zijn, hadden wij verwacht dat de coalitie partijen hierin mee zouden gaan. Nu lijkt het erop dat de coalitie partijen hun eigen akkoord niet steunt, dat vinden wij erg vreemd.”

vanzelfsprekend zal SP Doesburg de ontwikkelingen rondom de ruimtelijke structuurvisie op de voet blijven volgen. Er kunnen goede dingen uit voortkomen, anders hadden wij ook natuurlijk ook niet ingestemd. Maar er staat nog heel veel open en wanneer dit over veertien jaar geregeld moet zijn is er veel werk aan de winkel.

U bent hier