h

Chronisch zieken en gehandicapten in de weerstand

13 juli 2016

Chronisch zieken en gehandicapten in de weerstand

De gemeente Doesburg heeft tot twee maal toe een brief gestuurd dat het wil gaan starten met een pool voor scootmobiel gebruikers. Via de pool kunnen mensen die geïndiceerd zijn voor een scootmobiel deze incidenteel op werkdagen lenen.

De tweede brief is een reactie op de onrust veroorzaakt door de eerste brief. Want als men dagelijks gebruik maakt van de scootmobiel dan houdt men deze in bruikleen en betaalt men een eigen bijdrage. Patrick Ott SP; "Totaal terecht dat men in de weerstand schieten hierover want als men dagelijks gebruik maakt van de scootmobiel dan wordt men hiervoor gestraft met een eigen bijdrage. En dit terwijl bij het afnemen van de vervoersvoorziening nog werd geschermd dat men de scootmobiel kon behouden zodat de mobiliteit behouden bleef ".

De SP is van mening dat de wethouder excuses dient aan te bieden voor de onzorgvuldige communicatie. En gaat in de gemeenteraad informatie vragen over het beoogde beleid omtrent chronisch zieken en gehandicapten. En daarbij moet een eigen bijdrage voor scootmobielen zeker van de baan.

U bent hier