h

Op naar een Nationaal Zorgfonds

1 juli 2016

Op naar een Nationaal Zorgfonds

In het huidige zorgsysteem staat niet de patiënt centraal maar de verzekeraar. De basis van dit is de concurrentie tussen verschillende zorgverzekeraars, maar noodgedwongen ook tussen zorgverleners. Het zou de gezondheidszorg efficiënter en goedkoper maken. In de tien jaar dat dit systeem draait hebben de zorgverzekeraars echter steeds meer macht gekregen en zijn de kosten van de gezondheidszorg de pan uit gerezen.

Het gevolg is dat de zorg voor velen onbetaalbaar wordt. Momenteel ziet 1 op de 5 personen af van medische hulp om financiële redenen. Dit terwijl zorgverzekeraars jaarlijks winsten maken van 1 miljard euro en 10 miljard euro aan reserves op de plank hebben liggen. Dit bereiken zij door het basispakket verder uit te kleden, door speciale polissen in het leven te roepen voor zogenoemde laag-risico groepen en het eigen risico, een boete op ziek zijn, jaarlijks te verhogen.

Het is de hoogste tijd voor een tegengeluid. En dat is er, het Nationaal Zorgfonds. Een systeem zonder geldverslindende reclames, bureaucratie en zonder eigen risico. Maar met de geestelijke gezondheidszorg, de tandarts en fysiotherapie terug in het basispakket. Een ruime meerderheid van de Nederlanders wil af van het huidige zorgstelsel. De steun is al groot onder de bevolking, nu moeten we het nog de politici en politieke partijen nog duidelijk maken dat het huidige zorgsysteem heeft gefaald.

Al meer dan 141.000 mensen steunen het Nationaal Zorgfonds, onder wie ook velen uit de medische wereld. Ook hen wordt duidelijk dat het roer om moet. Ook zij beseffen dat velen niet de zorg krijgen die ze verdienen. Simpelweg omdat ze het niet kunnen betalen. Dat is beschamend voor Nederland.

Ga naar https://nationaalzorgfonds.nl/ en sluit u aan. Vraag het actiepakket aan en bezoek bijeenkomsten. Zorg dat de politiek er niet meer om heen kan. Weg met de zorgverzekeraars, met de topsalarissen (ruim € 400.000,-) van hun directeuren en met macht die ze naar zich toetrekken door op de stoel van de dokter te gaan zitten. Op naar één zorgverzekering voor iedereen. Zonder commercie, zonder woekerwinsten en met betaalbare, goede zorg voor iedereen.

Doesburg voor een Nationaal Zorgfonds kunt u bereiken met het email adres doesburgzorgfonds@gmail.com Het plan voor een Nationaal Zorgfonds rustig nalezen? De Zorgkrant valt binnenkort op uw deurmat. Of u kunt deze hier downloaden.

U bent hier