h

Bijeenkomst Nationaal Zorgfonds met Agnes Kant

7 oktober 2016

Bijeenkomst Nationaal Zorgfonds met Agnes Kant

Foto: Lareb

Op maandag 17 oktober is er een openbare bijeenkomst over de campagne voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico in het Arsenaal te Doesburg. Iedereen uit de regio is welkom. De avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Agnes Kant zal de avond inleiden.

 

Kant: “Ik weet nog goed wat de argumenten waren voor de nieuwe Zorgverkeringswet en de marktwerking in de zorg. Het zou beter en goedkoper worden. We kunnen concluderen dat dat niet gelukt is, in tegendeel. Met de vercommercialisering van de zorg is een verkeerde weg ingeslagen. Het is tijd om een nieuwe richting te kiezen.

Het actiecomité bepleit ook het afschaffen van het eigen risico. Het is een boete op ziek zijn. Dat is oneerlijk, en leidt er toe dat steeds meer mensen afzien van noodzakelijke zorg, omdat ze die niet kunnen betalen. Huisartsen luiden hierover al jaren de noodklok, maar het eigen risico blijft maar stijgen.

In mei is het actiecomité Doesburg voor een nationaal ZorgFonds opgericht en gestart met de campagne. Voor de komende bijeenkomst op maandag 17 oktober hebben zij de lokale zorgverleners en politiek uitgenodigd om samen de volgende stap te zetten, op weg naar meer steun voor een beter zorgstelsel.

U bent hier