h

HOE VRAAG IK DE FINANCIËLE BIJDRAGE AAN?

3 oktober 2016

HOE VRAAG IK DE FINANCIËLE BIJDRAGE AAN?

Foto: Frans Schilderman

Steeds worden we aangesproken met de vraag hoe men, als chronisch zieken en gehandicapten, in aanmerking kan komen voor het aangekondigde aangepaste beleid. 

Het aangepaste beleid dat was toegezegd nadat Jelle Berends voor het gemeentehuis heeft gestaan, mails gestuurd en ingesproken heeft tijdens vergaderingen. De zorgkosten voor chronisch zieken en gehandicapten zijn in vijf jaar tijd verdubbeld, terwijl de financiële tegemoetkomingen zijn gedaald. De SP Doesburg vindt de kostentoename volstrekt onacceptabel. En riep de gemeente op het beleid aan te passen

Het aangepaste beleid bestaat eruit dat chronisch zieken en gehandicapten in 2016 een financiële tegemoetkoming krijgen voor de kosten van de eigen bijdrage van de zorgverzekering. Men krijgt een financiële tegemoetkomingen (van € 300,- en € 70,-) als men een inkomen heeft van maximaal 130% van het sociaal minimum. En mensen met een hoger inkomen krijgen een tegemoetkoming van € 70,- . Ouders/verzorgers kunnen de bijdrage voor hun kind aanvragen 

Dan de belangrijkste vraag; Hoe vraag ik het aan?

De financiële tegemoetkoming(en) vraagt men aan door het aanvraagformulier in te vullen en in te sturen voor 31 december 2016 samen met de bewijsstukken. Het aanvraagformulier vindt u onderaan dit stuk of u kunt een aanvraagformulier ophalen bij de Publieksbalie van het stadhuis. 

Uiteraard staat onze hulpdienst klaar om te helpen als u er niet uit komt. Het email adres is ton.margriet@gmail.com. Bellen kan ook met het telefoonnummer is 0313-474916.

U bent hier