h

HUIDIGE VERVOERVOORZIENING VERVALT MAAR PLUSBUS BLIJFT

3 oktober 2016

HUIDIGE VERVOERVOORZIENING VERVALT MAAR PLUSBUS BLIJFT

Foto: plusbus

Ondanks dat men in Doesburg per 1 januari gaat beginnen met regiotaxi onder de naam Avan kan men gebruik blijven maken van de van de Plusbus. Avan verzorgt het vervoer voor mensen met een Wmo-vervoersvoorziening. De Plusbus richt zich op het lokale vervoer en Avan op het regionale vervoer.

De overgang op Avan betekent dat men geen vervoersvergoeding meer krijgt, maar een Wmo-pas. Doesburg had een speciale vervoersregeling voor mensen die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Deze regeling hield in dat men een bijdrage, tot een maximum van € 91,- per maand ontvangt om zelf het vervoer te betalen.

De SP heeft zich in de raad sceptisch opgesteld over de overgang naar de regiotaxi die per 1 september is begonnen. Met name hebben we onze zorgen uitgesproken over de toename in kosten omdat men geen financiële tegemoetkoming meer krijgt. Het zal lijden tot vereenzaming als men eropuit wil en belemmert wordt door geld.

De SP is benieuwd naar uw ervaring en vraagt u daarom contact met ons op te nemen opdat wij het de wethouder een helder beeld kunnen geven van de realiteit. Mail kan naar doesburg@sp.nl onder vermelding van vervoersvoorziening of bellen voor een afspraak met 06-29562570.

U bent hier