h

Uitbreiding in Fraterwaard: Een goede afloop, foute aanpak!

28 mei 2018

Uitbreiding in Fraterwaard: Een goede afloop, foute aanpak!

Foto: st fraterwaard / st fraterwaard

Inwoners van Doesburg die zich betrokken voelde bij de utbreiding van Rotra en Ubbink waren in de tropische hitte afgereisd naar de Ijsselhoeve. Het leidde tot een verhitte bijeenkomst niet alleen vanwege het weer maar ook vanwege de frustratie die de betrokkenen hebben. Maar zei kregen goed nieuws; het voorkeursontwerp wordt niet uitgevoerd omdat dit te duur is.

Een goede afloop maar de aanpak was fout. In het proces zijn er fouten gemaakt die wij als SP diverse keren hebben aangekaart.

Er is geen onderzoek gedaan naar alternatieven maar men is direct begonnen met 4 ontwerpen, alle 4 in de Fraterwaard. Met een goede juridische toetsing vooraf was al aan het licht gekomen dat de ontwerpen die gemaakt zijn geen doorgang konden vinden omdat het wettelijk niet is toegestaan om Natura2000 gebied te verkleinen.

Dat de Ijsselhoeve met dit weer bomvol zat is vinden wij een teken aan de wand; er is geen draagvlak gecreëerd onder de inwoners. Weer is het vertrouwen in de gemeente Doesburg geschaad. Slechte communicatie over ondergrondse afvalcontainers of bouw op de halve maanweg, Wanneer gaat de gemeente zijn inwoners nu eens serieus nemen?

U bent hier