h

'Strijd op twee fronten tegen asociaal Gelderland'

14 november 2010

'Strijd op twee fronten tegen asociaal Gelderland'

SP-lijsttrekker Eric van Kaathoven opent de aanval op de overdraagzame PVV én op Gelderse bestuurderspartijen die niet luisteren.

De kersverse Gelderse SP-lijsttrekker, Eric van Kaathoven, gaf in zijn aanvaardingsspeech op de regioconferentie van de SP te Arnhem aan de komende provinciale verkiezingen cruciaal te vinden voor de toekomst van Gelderland en van Nederland. Hij sprak van een politieke strijd op twee fronten: tegen de onverdraagzame nieuwkomer PVV, die mensen uitsluit, en tegen de gevestigde orde van bestuurderspartijen die niet naar de mensen luisteren.

Van Kaathoven kreeg van de aanwezige SP-leden op de regioconferentie op 13 november in Arnhem veel steun voor zijn kandidatuur als lijsttrekker. In zijn aanvaardingsspeech gaf hij aan dat hij zich gesteund voelt door een fantastische kandidatenlijst en een gemotiveerd team van mensen die straks de SP op provinciaal niveau willen vertegenwoordigen. Maar voordat het zover is, moet er nog veel werk worden verzet. De aankomende verkiezingen zijn de belangrijkste provinciale verkiezingen in lange tijd.

van Kaathoven stelde dat de SP de politieke strijd aangaat op twee fronten.

Van Kaathoven: “Natuurlijk bestrijden we in politieke zin, de nieuwkomer PVV omdat dit een partij is die doet aan ‘zondebokpolitiek’. Een partij die een groep mensen in de hoek zet en ze de schuld geeft van alle problemen in het land. Een partij die boeken wil verbieden en het buitenlands beleid wil terugbrengen naar de middeleeuwen, naar de tijden van de kruistochten. Een partij die niet het bestrijden van oorlog en armoede, maar het bestrijden van een wereldgodsdienst speerpunt wil maken. Een partij die druk op zoek is naar kandidaten voor provinciale staten en als belangrijkste eis heeft dat ze een hekel moeten hebben aan de Islam. Met die partij zullen we ook op provinciaal niveau nooit een coalitie vormen.”

Maar de SP voert volgens Van Kaathoven de politieke strijd ook op een tweede front. Al vanaf haar oprichting vecht de SP tegen de gevestigde orde van bestuurderspartijen. Zij hielden de SP, de grote winnaar van de provinciale verkiezingen in 2007, uit alle 12 colleges van gedeputeerde staten. In Gelderland kon de SP alleen komen meepraten als er 0,0 zou veranderen.

Van Kaathoven gaf een aantal voorbeelden van wat hij bestuurlijke arrogantie noemt: “Diezelfde partijen beloofden voor de vorige verkiezingen nog om Nuon niet te verkopen (op de VVD na) en deden het toch ondanks alle waarschuwingen en ondanks dat uit alle peilingen bleek dat de mensen dat helemaal niet wilden. Diezelfde partijen weigerden een onderzoek te doen naar de misstanden bij de invoering van de OV-chipkaart terwijl de mensen die problemen al tegen die problemen aanliepen. De SP deed zelf onderzoek en de conclusies logen er niet om maar nog wilden de bestuurderspartijen gewoon doordenderen. Nu zijn ze nota bene vanuit Den Haag teruggefloten, anders was het hier een puinzooi geworden. Diezelfde gevestigde orde wilde dit voorjaar ineens bezuinigen op daklozen, ambulances, patiëntenondersteuning natuur, milieu, bussen, musea en bibliotheekbussen, terwijl de provincie steenrijk is en 4,9 miljard op de bank heeft staan. Dat wilden ze nog geen jaar voor de verkiezingen doen. Het was kennelijk niet de bedoeling dat het volk daarover nog iets mocht zeggen.”.

De net verkozen lijsttrekker denkt dat de SP er juist nu in deze belangrijke verkiezingen helemaal zal staan in Gelderland en politiek zal strijden tegen ‘de onverdraagzaamheid van de nieuwkomer’ en tegen ‘de arrogantie en gezapigheid van de gevestigde orde’.

U bent hier