h

Blog Marion Berends

26 mei 2016

Handen af van de Linies!

Voor mij is het heel eenvoudig. Kunst is een mooi schilderij dat je aan de muur hangt of een beeldje dat je op een tafel te pronken zet. Dat is geen zoals het nu ineens 'land-art' genoemd wordt, want kunst van de natuur heet nog altijd natuurschoon. Dat groeit en bloeit daar vanzelf en als mensenhanden daar nu gewoon vanaf blijven blijft het ook nog eens mooi.

Lees verder
30 maart 2016

De één krijgt een mat, de ander gaat nat

Eerlijk, ik gun iedereen zijn of haar hobby. Maar waarom de één in alles toegeven en er alles voor willen regelen terwijl we de ander laten spartelen in het water en het vertikken om ook maar een trapje neer te zetten om eruit te komen?

Lees verder
9 oktober 2015

Fractieassistenten zorg voor elkaar niet voor jezelf

Boos ben ik, maar ook teleurgesteld over de wereld waar het alleen nog maar lijkt te gaan om jezelf zoveel mogelijk te verrijken. Zonder rekening te houden met de medemens die in alles benadeeld wordt en zichzelf in een afgrond ziet glijden.

Lees verder
3 juli 2015

Positiviteit is moeilijk met lege portemonnee

Er is binnen de Doesburgse gemeenteraad, en ook daarbuiten, de verzuchting dat er eens wat minder gezeurd moet worden en men positief moet zijn. Omdat een positieve instelling je een positief leven brengt. Laat me dat eens even rechtzetten want dit raakt kant noch wal. Want positiviteit betaalt de rekeningen niet, en vult geen hongerige kindermonden en zet ze ook niet in de kleren. Juist om die mensen maak ik me veel zorgen omdat het veel te lang duurt voordat ze geholpen worden.

Lees verder
3 maart 2015

Met de knollen de pot in

Het ergert me de laatste maanden meer en meer dat er zo gemakkelijk omgegaan wordt met het gemeenschapsgeld van Doesburg, de algemene reserve. Alles wat bij elkaar gegraaid kan worden kan worden verdwijnt daarin en als er wat uit gaat komt het steevast ten goede aan toeristen en bedrijven. Nooit eens voor de burgers.

Lees verder
4 december 2014

Vaagheid en dwaalsporen voor de nieuwe WMO

Met de klok op vijf voor twaalf blijft het college van Doesburg uitblinken in vaagheid, mooie woorden en onduidelijkheid over de toekomst van de WMO. Ja, het gemeentekrantje heb ik gelezen en ik weet van hun beloften. Maatwerk en keukentafelgesprekken en in het overgangsjaar wordt bij iedereen nagegaan of het anders, lees goedkoper, kan.

Lees verder
3 november 2014

Maatwerk, voor wethouders of Burgers?

Steeds weer wordt er beloofd dat het goed komt. Steeds weer wordt er maatwerk beloofd voor de Thuiszorg, het leerlingenvervoer. Het jaar 2015 wordt een overgangsjaar en er veranderd per 1 januari helemaal niets. Helaas wordt maar niet duidelijk hoe dat maatwerk tot stand komt en hoe het aan het einde van 2015 zal zijn, niemand die het weet.

Lees verder
1 oktober 2014

Participeren, meedoen of creperen

Nog een paar maanden en dan is de participatie wet een feit. Een liberaal feestje en de weldenkende linkse kant van Nederland houdt de adem in met de vuisten gebald. Klaar voor het gevecht dat nu al gaande is want de voortekenen dat het misgaat liegen er niet om. Je moet het alleen willen zien.

Lees verder
22 september 2014

Sociale werkplaats wordt een Sterfhuisconstructie

De discussie laait op over de toekomst over de sociale werkvoorziening, de wet verdwijnt en er komen geen nieuwe indicaties meer. Toch is die er gekomen voor mensen die dolgraag hun eigen brood willen verdienen en meedraaien in de maatschappij maar dit mentaal of fysiek niet voluit kunnen. Worden die mensen nu gedwongen om maar weer thuis te gaan zitten? De bijstand in?

Lees verder
1 september 2014

Leerlingenvervoer, Maatwerk of Lapwerk?

Gemeente Doesburg stelt dat leerlingenvervoer maatwerk is en is trots dat zij voor een overbruggingsjaar kiezen om de ouders en leerlingen voor te bereiden. Wat ik me nu afvraag is waar dat maatwerk nu precies uit bestaat en hoe en door wie dat geregeld wordt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier