h

Ook in Doesburg geen huurverhoging in coronatijd

31 mei 2020

Ook in Doesburg geen huurverhoging in coronatijd

Woningbouwvereniging IJsselland blijft bij zijn besluit de huren per 1 juli te verhogen. Zoals u eerder al heeft kunnen lezen vinden wij dat niet gepast in deze tijd.

Op dit moment hebben veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Bedrijven worden met miljarden gesteund, maar de huurders krijgen een huurverhoging. Veel huurders hadden al moeite met het betalen van de huur. Velen zullen het nog moeilijker krijgen.
In een brief heeft de SP daarom aan woonservice IJselland gevraagd om de huren dit jaar niet te verhogen. Helaas hebben ze in een reactie laten weten niet van de huurverhoging af te zien. Helaas was er ook geen meerderheid in de gemeenteraad voor een motie van de SP en het CDA. Daarin werd het  dat het gemeentebestuur opgeroepen de verhuurders in Doesburg te vragen de huren niet te verhogen.

Maar we laten het er niet bij zitten. We gaan door met onze gestarte actie. De actie tegen de huurverhoging in Doesburg kan gesteund worden op www.sp.nl/stopdehuurverhoging. Met uw steun zullen we in actie komen tegen verhuurders van woningen in Doesburg. Dat geldt voor woningbouwvereniging IJsselland maar ook voor andere verhuurders.
Ook zullen we de gemeenteraad in Doesburg vragen om zich hierover uit te spreken opdat het gemeentebestuur de verhuurders in Doesburg zal oproepen de huren niet te verhogen.

Heidy Melissen,
Fractievoorzitter SP Doesburg

U bent hier