h

Nieuws uit 2021

28 december 2021

Kandidatenlijst GR verkiezingen

De kandidaten van SP Doesburg voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn bekend. De Doesburgse leden van de SP hebben de kandidatenlijst samen tijdens een ledenvergadering vastgesteld.

Lees verder
20 december 2021

Asielcrisis

Nederland verkeert in een asielcrisis. Dit kan niemand ontgaan zijn. En nu kunnen we een uitgebreide analyse maken hoe dit zover gekomen is. Zoals de sluiting van zoveel centra met opvangplekken sinds de laatste asielcrisis in 2015. Of de woningnood waardoor er nauwelijks uitstroom kan plaatsvinden. Maar ook door Corona kunnen vluchtelingen die geen recht hebben op asiel niet terug gestuurd worden naar het land van herkomst. Maar dat verandert niets aan de ontstane situatie.
En dat is dat er zelfs zorgen zijn voor infectie uitbraken omdat mensen zo dicht op elkaar gepakt zitten. Mensen en kinderen (!) die op de grond moeten slapen of op stoelen. Het is mensonterend en onacceptabel.

Lees verder
28 november 2021

De Doesburgse kinderkleding-en speelgoedbank is een feit!

Foto: Michael Bouwman / Nicole Hammink

De Doesburgse kinderkleding- en speelgoedbank is een feit!! Ondanks het barre weer hebben we vandaag 6 kinderen (en ouders) ontzettend blij kunnen maken met mooie en praktische kleding. Winterjassen, spijkerbroeken en warme truien. Door gulle donateurs was het allemaal in de juiste maat aanwezig. Alle kinderen hebben speelgoed kunnen uitzoeken en zijn met blije gezichtjes de deur uit gegaan. Met een team enthousiaste vrijwilligers staan we elke vrijdag tussen 15:00-17:00 klaar voor eenieder die dit nodig heeft. Mocht u nou denken, de stap is te groot, ik ga toch maar niet. Dan bent u juist welkom en mag u mij persoonlijk benaderen. Discretie gewaarborgd. Bel gewoon 06-48749972 

Lees verder
23 november 2021

SP Doesburg start samen met speeltuin Kindervreugd een kinderkleding- en speelgoedbank

Naast de voedselbank helaas noodzakelijke initiatieven om huishoudens die het water tot aan de lippen staat te ondersteunen met de basisvoorwaarden van een fatsoenlijk bestaan. De noodzaak van goede kleding en schoeisel spreekt voor zich. Maar ook speelgoed is belangrijk om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren of door een knuffel troost te vinden. Wist u dat er reeds een goed gevulde boekenkast in de speeltuin aanwezig is met kinderboeken die gratis zijn mee te nemen?

Lees verder
13 oktober 2021

LEDENVERGADERING 11 oktober 2021

Foto: Michael Bouwman / SP

Op 11 oktober 2021 Ledenvergadering gehad waarbij Ronald van Raak aanwezig was. Het onderwerp was Heel de Mens (beginselprogramma van de SP) waarbij Ronald o.a. vertelde over de geschiedenis en acties van de SP in de jaren 70/80/90 van de SP. Voorts vertelde Ronald aan de hand van het boekje “Stel een daad” wat de betekenis is van ons socialisme. Drie kernwaarden zijn daarbij het uitgangspunt: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Dit was een leuke én zinvolle thema avond.
 

Lees verder

Pagina's

U bent hier