h

Nieuws uit 2007

21 november 2007

Afbraak ontslagbescherming van de baan

De uitholling van de ontslagbescherming is van de baan. Volgens SP-Kamerlid Paul Ulenbelt is het heel onwaarschijnlijk dat de commissie die de regering heeft ingesteld in juni met nieuwe voorstellen voor afbraak komt. Ulenbelt: “Dit is een geweldige overwinning. Donner heeft een forse nederlaag geleden met als resultaat dat werknemers geen wegwerpartikel worden. Mijn complimenten aan de bonden, de PvdA-fractie en alle werknemers die de druk flink op de ketel hebben gezet."

Lees verder
12 november 2007

Akkoord geluidswal N317 bij Doesburg

Er is een akkoord bereikt over de veelbesproken aanleg van een geluidswal langs de provinciale weg N317 bij Doesburg.

Lees verder
19 oktober 2007

31 oktober: Het Doesburgse scenario

De SP organiseert op woensdagavond 31 oktober in de Mosterdhoeve te Doesburg een openbare avond onder de titel: HET DOESBURGSE SCENARIO. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.45 uur.

Lees verder
1 oktober 2007

Willem Bouman: WMO: veel beloftes, geen geld

Sinds dit jaar is de ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’ (WMO) van kracht. De gemeenten hebben er belangrijke taken bij gekregen, zoals die van het regelen van de thuiszorg. Gedurende de voorbereiding woonde ik een aantal conferenties bij. De presentaties die daar door het ministerie werden gehouden ademden een sfeer van positieve verwachting: er staat ons een hele mooie toekomst te wachten! De “civil society” wordt versterkt, er kan samenhang worden aangebracht tussen wonen, welzijn en zorg, de beperkingen van burgers om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer worden gecompenseerd, de burgers worden betrokken bij beleidsvorming en evaluatie en de AWBZ blijft betaalbaar!

Lees verder
30 september 2007

Bouwen aan een vitaal en sociaal Doesburg

SP-wethouder Willem Bouman heeft namens het college de nieuwe woonvisie gepresenteerd. Titel: ‘Bouwen aan een vitaal en sociaal Doesburg’. Hier zijn de hoofdlijnen:

Lees verder
25 september 2007

1 oktober Agnes Kant in Wehl

KantEr heerst grote onrust in de zorg. Of het nou de thuiszorg betreft, de gehandicaptenzorg, de psychiatrie, jeugdzorg en de zorg voor ouderen. Ook de nieuwe WMO heeft grote gevolgen: Veel werkers in de thuiszorg vrezen voor hun baan of slechtere arbeidsvoorwaarden. Ook mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben krijgen minder uren zorg dan ze eerder kregen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier