h

SP in Doesburg wil meer waardering voor de zorg

21 juli 2020

SP in Doesburg wil meer waardering voor de zorg

Onze zorg verdient meer dan alleen applaus. Dat is de titel van de petitie die de SP is gestart en die inmiddels al honderdduizend keer is ondertekent. In Doesburg is de lokale SP-afdeling ook druk bezig om steun op te halen voor de petitie. Op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur, 25 juli bij de Aldi, 1 augustus bij de Dekamarkt en 8 augustus in de Binnenstad willen wij graag met u in gesprek hierover en u vragen om onze petitie te ondertekenen.

SP voorzitter Heidy Melissen: ‘De waardering voor onze zorg is nu terecht heel groot. Maar het mag niet alleen bij applaus blijven. Zorgverleners verdienen meer waardering. Met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker we staan. Daarom halen we handtekeningen op en gaan wij drie zaterdagen met u in gesprek.

De zorg heeft volop de rekening van de vorige crisis betaald. Er is toen veel bezuinigd op de zorg, veel zorgmedewerkers zijn in de afgelopen jaren ontslagen en de werkdruk en bureaucratie in de zorg zijn toegenomen.

De SP wil dat de markt uit de zorg wordt gehaald. ‘De zorg is geen markt. Tijdens deze coronacrisis zien we dat samenwerking, en niet concurrentie in de zorg het beste werkt. Als het nu kan dan kan het na de crisis ook,’ zegt Heidy Melissen.

Ook de lonen blijven al jaren achter. De SP wil dat de rekening komt te liggen bij de grote bedrijven, en dat die ook hun eerlijke deel meebetalen aan dat wat van ons allemaal is. Heidy Melissen: ‘Het bedrijfsleven krijgt nu miljarden steun op kosten van de samenleving. Wij kiezen voor solidariteit. We laten grote bedrijven hun eerlijke deel aan belasting betalen zodat we onze 'vitale' beroepen, de zorg en alle anderen die Nederland nu draaiende houden, fatsoenlijk kunnen belonen.’

Iedereen kan de petitie steunen via: www.beloondehelden.nl

Voorzitter SP Doesburg
Heidy Melissen.
0648270156

U bent hier