h

koppelweg

26 juni 2019

koppelweg

Tot onze verbazing lijkt de meerderheid van de gemeenteraad in Doesburg zich neer te leggen bij het feit dat een projectontwikkelaar bepaalt voor wie er gebouwd gaat worden aan de Koppelweg. Maar daar heeft Doesburg toch echt zelf iets over te zeggen!

De gemeenteraad heeft het volste recht -en in onze ogen zelfs de plicht- om hiervoor kaders te stellen in het bestemmingsplan. Toch lijkt ze deze macht volledig uit handen te geven.Nu is het moment van de raad om haar verantwoordelijkheid te nemen en te besluiten welk belang zij dient: dat van haar bewoners of dat van de projectontwikkelaar.

SP wil dat er op het laatste stukje bouwgrond dat de Gemeente Doesburg nog rest, naast dure en middeldure koopwoningen ook goedkopere woningen worden gebouwd. Daar is  veel vraag naar, vooral bij starters en eenpersoonshuishoudens. Daarom stelt SP voor bij de gemeenteraad om dit vast te leggen in het bestemmingsplan. En we hopen dat andere fracties dit alsnog zullen steunen. Wordt vervolgd.

 

Reactie toevoegen

U bent hier